Matintoleranse test

Denne testen analyseres ut fra blod fra en fingerprikk test (kapillærprøve). Analysen blir utført hos US BioTek Laboratories i Seattle, USA, som har lang erfaring med bl.a. denne type tester. Testmetoden er ELISA-metoden, som er en meget anerkjent testmetode bl.a. i forbindelse med testing av HIV.

Matintoleransetesten (IgG only) tester 96 vanlige matvarer, og reaksjonene graderes etter følgende: No reaction (Ingen reaksjon), Low reaction (lav reaksjon), Moderate reaction (moderat reaksjon) og High reaction (høy reaksjon). Testresultatet er lett lesbart, men en behandler/terapeut som har deltatt på våre kurser vil kunne forklare eventuelle kryssreaksjoner og andre sammenhenger, samt sette inn de riktige tiltakene for å få gjort noe med det som er årsaken til matintoleransen.

Tiltak på bakgrunn av mottatte analysesvar er avgjørende for hvilket resultat du vil oppnå på sikt.

Bør alle ta testen?

Det er selvsagt ikke alle som trenger å ta testen. Den enkleste måten å få en indikasjon på om man bør ta testen, er å gå inn på Symptomsjekklisten . Det vil da komme ganske klart frem om det anbefales å ta testen. Din behandler vil bruke dette skjemaet sammen med annen informasjon som danner grunnlaget for om det er relavant for deg å ta en matintoleranse test. For å få tatt testen, kan du kontakte en av behandlerne/ terapeutene oppført under punktet Oppfølgingsterapeuter. 

Testeksempel, 
klikk her.